JF TRADING Co.
Sake
IN GOOD SAKE WE TRUST
Junmai Daiginjo's super premium class:
Fuji Murasaki Junmai Daiginjo 720 ml
Laatu: Junmai Daiginjo.
Valmistaja: Fuji Takasago Brewery, Fujinomiya
Riisi: Yamadanishiki , kiillotus: 50%
SMV: +2 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +12 oC
Käyttö: hienoimmat kala- ja äyriäisruoat (ehdottomasti sinisimpukat, ravut, hummeri jne.), sushi ilman wasabia, seurustelu.
Fuji Yamada Nishiki Junmai Daiginjo 720 ml
Laatu: Junmai Daiginjo.
Valmistaja: Fuji Takasago Brewery, Fujinomiya
Riisi: Yamadanishiki , kiillotus: 50%
SMV: +2 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +12 oC
Käyttö: hienoimmat kala- ja äyriäisruoat (ehdottomasti sinisimpukat, ravut, hummeri jne.), sushi ilman wasabia, seurustelu.
Hakutsuru Junmai Daiginjo 720 ml
Laatu: Junmai Daiginjo.
Valmistaja: Hakutsuru Brewing Co.,Ltd Kobe
Riisi: Yamadanishiki , kiillotus: 50%
SMV: +1 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +12 oC
Maku: Apilainen, hedelmäinen, aavistuksen pähkinäinen
Käyttö: hienoimmat kalaruoat, valkolihai-
set kalat, äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi ilman wasabia, seurustelu.
Ninki Gold Junmai Daiginjo 720 ml
Laatu: Junmai Daiginjo.
Valmistaja: Ninki Inc. Nihonmatsu
Riisi: Gohyakumangoku, kiillotus: 50%
SMV: +2 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +12 oC
Maku: Valko-omenainen, vaniljainen
Käyttö: hienoimmat kalaruoat, valkolihai-
set kalat, äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, valkolihaiset linnut, seurustelu.
Hakutsuru Junmai Daiginjo 720 ml
Laatu: Junmai Daiginjo.
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: Yamadanishiki , kiillotus: 50%
SMV: +1 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +12 oC
Maku: Apilainen, hedelmäinen, aavistuksen pähkinäinen
Käyttö: hienoimmat kalaruoat, valkolihai-
set kalat, äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi ilman wasabia, seurustelu.
Junmai Ginjo's, premium class:
Fuji Takasago Junmai Ginjo 720 ml
Laatu: Junmai Ginjo
Valmistaja: Fuji Takasago Brewery, Fujinomiya
Riisi: Kiillotus: 50%
SMV: +3 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +12 oC
Käyttö: Hienot kala ja äyriäisruoat, mukana saa olla kevyesti myös mausteisuutta, kaipaa ruoalta alhaista rasvapitoisuutta.
Homare Fuji Junmai Ginjo 720 ml
Laatu: Junmai Ginjo.
Valmistaja: Fuji Takasago Brewery, Fujinomiya
Riisi: Kiillotus: 60%
SMV: +5 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +12 oC
Käyttö: Hienot kala ja äyriäisruoat, mukana saa olla kevyesti myös mausteisuutta, kaipaa ruoalta alhaista rasvapitoisuutta.
Shichiken "the Velvet" 720 ml
Laatu: Junmai Ginjo
Valmistaja: Shichiken Brewery, Hokuto
Riisi: Yumesansuii, kiillotus: 58%
SMV: +1 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +14 oC
Maku: Pehmeä, kalkkinen, punaista luumua, vehnäleipää
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat ja äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, valkolihaiset linnut, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.)
Tomio Junmai Ginjo Iwai 720ml
Laatu: Junmai Ginjo
Valmistaja: Tomio Kitagawahonke Co., Ltd, Kyoto
Riisi: Iwai , kiillotus: 58%
SMV: +2 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +14 oC
Maku: Pehmeä, kalkkinen, olkinen, mesimäinen, vaniljainen
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat, grillattu lohi ja äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, valkolihaiset linnut, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.)
Hakutsuru Superior Junmai Ginjo 720 ml
Laatu: Junmai Ginjo
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: Yamada Nishiki , kiillotus: 60%
SMV: +1 Alk. 14.5 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +16 oC, +45 oC
Maku: hedelmäinen, hunajameloninen, sitruksinen, kevyen aniksinen, hennon kukkainen, elegantti
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat ja äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, valkolihaiset linnut, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), sake-drinkkeihin, seurustelu
Maboroshi Junmai Ginjo 720 ml
Laatu: Junmai Ginjo
Valmistaja: Nakao Sake, Takehara City
Riisi: Hattan-Nishiki , kiillotus: 60%
SMV: +1 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +14 oC
Maku: canteloupmeloninen, Marie-keksinen, kevyen lakritsainen
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat ja äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, valkolihaiset linnut, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), seurustelu
Junmai Ginjo Tatsumigura 300 ml
Laatu: Junmai Ginjo
Riisi: Gohyakokumangoku, kiillotus: 50%
SMV: +3 Alk. 15%-til
Lämpötilasuositus: +6 - +14 oC
Maku: cantaloupemeloninen, aprikoosinen, fenkolinen, kevyen lakritsijuurinen, hennon kukkainen
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat ja äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, valkolihaiset linnut, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.). Nautiskeluun ja seurusteluun.
Junmai-shu/Tokubetsu class:
TM
Pink my Day
Fuji Pink Label 720 ml
Laatu: Junmai-shu
Valmistaja: Fuji Takasago Brewery, Fujinomiya
Riisi: Kiillotus: 60%
SMV: -4 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +5 - +10 oC
Käyttö: nautiskeluun ja elämän parhaisiin hetkiin. Hieno viini, jonka saat parittaa nyt ruoan kanssa ihan itse. Nimestään huolimatta tämä on väritön sake ja nimi viittaa ainoastaan etiketin väriin.
Takehara Junmai "True Mirror" 720 ml
Laatu: Junmai-shu
Valmistaja: Nakao Sake, Takehara City
Riisi: Shin-Sembon , kiillotus: 65%
SMV: - 1 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +18 oC, +45 oC
Maku: apilainen, pähkinäinen, aavistuksen banaaninen
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat, valkolihaiset linnut, miedot ja hieman mausteiset Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, sushi, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), sake-drinkkeihin, seurustelu
Yamada Nishiki Tokubetsu Junmai 300 ml
Laatu: Tokubetsu Junmai
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: Yamada Nishiki , kiillotus: 70%
SMV: +3 Alk. 14.5 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +16 oC, +45 oC
Maku: Vehnämuffinssia, olkia, vanilja-lakritsia, aavistus pähkinää
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat ja äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, valkolihaiset linnut, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), sake-drinkkeihin, seurustelu
Hakutsuru Tanrei Junmai 180 ml
Laatu: Junmai-shu
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: Paikallinen riisi , kiillotus: 70%
SMV: +2 Alk. 13.5 %-til
Lämpötilasuositus: + 8 - +18 oC ,+45 oC
Maku: keltaomenainen, kevyen sitruksinen, hennon riisinen, mausteinen
Käyttö: Sushi, Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), sake-drinkkit, seurustelu, ruoanlaitto (kastikkeet)
Vinkki: Avatun pullon voi sulkea viinipullon korkki-korkilla pienin poikkeuksin.
Muuta: Pullon eränumero ja valmistusajankohta löytyvät korkissa olevan tarran alta
Hakutsuru Excellent sake 720 ml
Laatu: Junmai-shu
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: Paikallinen riisi , kiillotus: 70%
SMV: +3 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: + 8 - +18 oC ,+45 oC
Maku: (lämmitettynä) kukkea, maanläheinen, aistittavissa luumua ja heinää. Mielellään lämpimänä vain.
Käyttö: Sushi, Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), ruoanlaitto (kastikkeet)
Hakutsuru Maru sake 2000 ml
Laatu:: Junmai-Shu
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: useamman riisin sekoite
SMV: +2 Alk. 13.5%
Lämpötilasuositus: +8 - +18 oC, +45 oC
Maku: hedelmäinen ja keveä. Maussa vaniljaa ja trooppisia hedelmiä.
Käyttö: Sushi, Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, kaikki kalaruoat, äyriäiset ja simpukat. kypsät/höyrytetyt vihannekset. Coctailit.
*** IWC Silver 2019 voittaja ***
Umeshut ja Yuzut
Genshu Umeshu 19.5% 720ml
Laatu: Umeshu, likööri
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Valmistettu japanin aprikoosista l. umeboshista. Täyteläinen ja pehmeä likööri, jonka maussa kypsää aprikoosia, luumua, sitruunaa, keltaisen rusinan ja mantelin aromeja. Samankaltaisuutta
Disaronno Amaretton kanssa, vähemmän makeana ja raikkaampana tosin. Nautitaan sellaisenaan kevyesti viilennettynä tai jäiden kanssa. Todella monipuolinen ja laadukas drinkkilikööri.
***** Monde Selection GOLD 2017 *****
Ninki Umeshu 18% 500ml
Laatu: Umeshu, likööri
Valmistaja: Ninki Inc. Nihonmatsu
Valmistettu japanin aprikoosista l. umeboshista. Erittäin täyteläinen likööri, jonka maussa kypsää aprikoosia, marsipaania, sitruunaa, keltaisen rusinan ja mantelin aromeja. Samankaltaisuutta
Disaronno Amaretton kanssa, vähemmän makeana ja raikkaampana tosin. Nautitaan sellaisenaan tai jäiden kanssa. Todella monipuolinen ja laadukas drinkkilikööri. Kokeile samppanjan/kuohu-
viinin kanssa.
Choya Umeshu Sarari 10% 1000 ml
Laatu: Umeshu, long drink (japanissa mieto likööri)
Valmistaja: Choya Umeshu, Osaka
Valmistettu japanin aprikoosista l. umeboshista uuttamalla. Maussa luumua, keltaista rusinaa, aavistus karvasmantelia. Kevyt ja raikas, sopii sellaisenaan seurustelu- ja aperitiivikäyttöön. Kivan drinksun tekee kuivaan kuohuviiniin, johon lisää maun mukaan umeshua, esim 1 osa umeshua ja 2 osaa kuohuviiniä.
Suomen suosituin Umeshu.
Hakutsuru Yuzu 10.5% 720 ml
Laatu: Yuzu long-drink (japanissa mieto
likööri) juomasekoite
Valmistaja:Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Valmistettu shochusta ja japanin sitruunasta eli yuzusta. Raikas sitruunainen ja etäisesti kiniininen maku. Sokeria on lisätty vain kohtuullisesti, jolloin sitruunan hapokkuus pääsee hienosti esille. Tuo mieleen takavuosien sitruunapommi-makeisen raikkauden. Nautitaan sellaisenaan jäiden kera tai mixataan vaikkapa sitruunapohjaisten mixereiden kanssa, toniciin yms. Tällä tuotteella tehdään raikkaita drinksuja. Makuprofiili poikkeaa vaikkapa Limonello likööristä alhaisemman sokeripitoisuuden ja kirpeämmän sitruunan johdosta.
****** GRAND GOLD 2017 *****
Monde Selction
Ninki Yuzushu 720 ml 8%
Laatu: Yuzu-sake/shochu
Valmistaja: Ninki Inc. Nihonmatsu
Tuoksussa kypsää yuzu-sitruunaa, vaahterasiirappia ja vaniljaa. Maussa vahva sitruunainen dominanssi, kiniiniä, ruokosokeria. Hieno sweet & sour efekti, kerrassaan mainio yuzu. Nautitaan sellaisenaan jäiden kera tai mixataan vaikkapa sitruunapohjaisten mixereiden kanssa, toniciin yms. Tällä tuotteella tehdään raikkaita drinksuja. Makuprofiili poikkeaa vaikkapa Limonello likööristä alhaisemman sokeripitoisuuden ja kirpeämmän sitruunan johdosta.
Aizu Homare Yuzu sake 10% 720 ml
Laatu: Yuzu-sake
Valmistaja: Aizu Homare, Kitakata
Tuoksussa kypsää yuzu-sitruunaa, pomeranssia ja vaniljaa. Maussa vahva sitruunainen dominanssi, kiniiniä, greipin kuorta. Hieno sweet & sour efekti, kerrassaan mainio yuzu. Nautitaan sellaisenaan jäiden kera tai mixataan vaikkapa sitruunapohjaisten mixereiden kanssa, toniciin yms. Tällä tuotteella tehdään raikkaita drinksuja. Makuprofiili poikkeaa vaikkapa Limonello likööristä alhaisemman sokeripitoisuuden ja kirpeämmän sitruunan johdosta.
Soju, Shochu, olut, muut
JINRO Chamisul 20% 350 ml
(ent. JINRO 20)
Laatu: Soju ***** (viina)
Valmistaja: HiteJinro, Seoul
Maailman suosituin tislattu alkoholijuoma.
Valmistettu bataatista, riisistä ja tapiocasta. Suodatettu viidesti aktiivihiili-suodattimen läpi. Lopputulos on kristallin kirkas, ultra puhdas ja pehmeä soju. Sopii loistavasti aitojen hedelmien ja marjojen päälle rakennettaviin drinkkeihin. Soveltuu erinomaisesti snapsiksi ja etenkin tilaisuuksiin, joissa snapseja otetaan useita (mm. rapujuhlat yms.)
Drinkivinkit ym. lisätiedot, klikkaa "Lue lisää"
Shochu Senyaissui 25% 720 ml
Laatu: Long-term aged Shochu
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Pitkään puutynnyrissä kypsytetty Shochu on melko poikkeava shochu makunsa puolesta. Yleensä shochu maistuu koskenkorvan ja kiinalaisen Baijun yhdistelmältä, mutta tässä Senyaissuissa on alkuviskinen, pehmeä ja pähkinäinen maku. Juoma on kypsynyt useita vuosia puutynnyrissä ja viskin maku on lähtöisin käytettyjen tynnyreiden historiasta. Aivan absoluuttisesti yksi parhaita shochuja maailmassa.
.
COEDO Ruri, Pils 5.0% 330 ml
Tilapäisesti loppu
Aito japanilainen Pils-tyyppinen olut. Raikas ja helposti juotava olut, jonka makurakenne on miellyttävä. Kevyen humalainen ja jälkimaussa on etäisesti akaasian hunajaa, mutta vain etäisesti.
Maun takana ohramaltaat: Pilsner ja Sour sekä humalat: Magnum, Aurora, Syrian Golden Bobek
Suositellaan: seurusteluun, janoon ja lähes kaikelle ruoalle.
IBU: 32
Laatikossa 24 pulloa
Coedo Beniaka, Amber Ale 7.0% 330 ml
Tilapäisesti loppu
Ainutlaatuinen Sweet Potato Amber Ale on samettisen pehmeä ja täyteläinen olut jota voisi hyvin kuvata yhdellä sanalla: herkullinen tai kahdella sanalla herkullinen ja umaminen. Tämän oluen salaisuus on siinä, että oluen maustamiseen on käytetty paahdettua luomu bataattia. Bataatti antaa oluelle kauniin värin ja hienon aromin. Muuten oluessa ohramallasta: Pilsner, Munich ja Black ja humalana Magnum ja Tradition
Suositellaan: parempaan seurusteluun, janoon ja kaikelle ruoalle, etenkin gourmeelle
IBU: 30
Laatikossa 24 pulloa
Champagne Barfontarc "Shimeshan"
Laatu: Samppanja
Valmistaja: Champagne de Barfontarc
Alue: Champagne (Barone, Fontaine, Arconville)
Rypäleet: 50% Pinot Noir, 50% Chardonnay
Tuoksu: Puhdas, intensiivinen, kukkainen
Maku: Vivahteikas, paahteinen, voinen, aprikoosinen
Alkoholi: 12 %-til.
Dosage: 8 g/l
Muuta: Japanin vientimarkkinoille suunnattu, saatavilla ainoastaan Japanista ja Suomesta !
Black bottle 350/500/720/750 ml
Tähän tulee vuoden 2022 aikana
h u i k e i t a uusia tuotteita - pysykää
kanavalla !
.