top of page
Vampyyri valmis.jpg
Vinum Gloriae !

Maailma on täynnä hienoja viinitarhoja, upeita rypäleitä, taitavia viinintekijöitä ja tietenkin mahtavia ja toinen toistaan parempia viinejä. Me olemme keränneet Vinum Gloriae nimikeen alle viinejä Georgiasta. Georgian ilmasto on viininviljelylle edullinen, maaperä otollinen ja koska viinin viljelyn tiedetään alkaneen Georgian maaperällä noin 8.000 vuotta sitten, löytyy täältä yli 500 kotoperäistä rypälelajiketta, joita ei muualta tavata. Georgialainen keittiö on käsite gastronimiassa, jopa sanan gastronomia katsotaan juontuvan georgian kielestä. Georgialaiset viinit tuovat aivan uudenlaisen positiivisen ulottuvuuden viininystäville ja monen suosikkirypäle voi yllättäen vaihtua.   

Kvareli logo.jpg

Kvareli Cellar tuottaa viinejä Alazanin laaksossa, jossa vallitsee Kakhetian mikroilmasto. Mikroilmastolle on tyypillistä tasainen kosteus ympäri vuoden, runsas auringonpaiste ja Kaukasus-vuoriston tuoma viileys. Kvareli Cellarin omat viinitarhat ovat pinta-alaltaan noin 60ha ja sijaitsevat keskellä Alazanin laaksoa, jonka halkaisee Alazani-river. Tuotantolaitteet ovat 

uudet ja viinit valmistuvat pääsääntöisesti ruostumattomissa terässäiliöissä. 

AurumI.jpg
Aurum II.jpg

AURUM I

Elegantti Rkatsiteli rypäleen maku, pehmeän täyteläinen, aavistuksen voinen, kypsän valkoparsainen ja pähkinäinen. 

Tuottaja: Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia

Rypäle: Rkatsiteli (100%)

Pullo:  750 ml (6 plo/ltk)

Alkoholipitoisuus: 12 % 

Sokeripitoisuus: 13 g/l

​Väri: Vaalean oljen keltainen

Käyttö: Nautiskeluviini, monipuolinen 

ruokaviini esimerkiksi Caesar-salaatille, 

äyriäisrisotoille.  Kevyiden juustojen jälkiruokaviini. 

AURUM II

Runsas ja täyteläinen, puolimakea, ketokukkaa, akaasiaa ja hitunen apilahunajaa.

 

Tuottaja; Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia

Rypäle: Rkatsiteli, Kisi, Kakhuri Mtsvane

Pullo:  750 ml (6 plo/ltk)

Alkoholipitoisuus: 11,5 % 

Sokeripitoisuus: 33 g/l

Väri: Vaalean oljen keltainen

​Käyttö: Aperitiiviksi ja jälkiruokakäyttöön. Juustokakun ja porkkanakakun rinnalle. Kevyiden ja puolikevyiden juustojen viini

Sanctum 800.jpg
Summum 800.jpg

SANCTUM
Sävykäs ja tasapainoinen, tummien 

hedelmien, kypsän luumun ja taatelin vivahteet. Alhainen tanniinipitoisuus on Saperavi rypäleelle tyypillinen. 
 

Tuottaja: Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia

Rypäle: Saperavi (100%) 

Pullo:  750 ml (6 plo/ltk)

Alkoholipitoisuus: 12 % 

Sokeripitoisuus:  13 g/l​

Väri: punainen, keskitumma


Käyttö: Miedosti maustetuille liharuoille, paistetuille vihanneksille, saaristolaisleivälle, puolikevyiden juustojen viini

SUMMUM
Huumaavan täyteläinen ja pyöreä, medium-sweet viini, jonka maussa on granaattiomenaa, kypsiä tummia luumuja ja taatelia.  Alhainen tanniinipitoisuus on 

Kindzmarauli rypäleelle tyypillinen.

Tuottaja: Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia

Rypäle: Kindzmarauli 

Pullo:  750 ml (6 plo/ltk)

Alkoholipitoisuus: 12 % 

Sokeripitoisuus:  29 g/l

Väri: punainen, keskitumma​

 

Käyttö: Jälkiruokaviini voimakkaille juustoille, ehdottoman hyvä voimakkaille homejuustoille ja pitkään kypsytetyille juustoille ja vuohenjuustolle.

Badagoni logo.jpg

Badagoni tuottaa viinit Kakhetin mikroilmastossa, Zemo Khodashenin kylän ympäristössä, jossa sillä on 400ha viinitarhat. Badagonin pääenologi Italialainen Dr. Donato Lanati (It) ja Italialaiset  Bertolason tuotantolaitteet takaavat korkealaatuiset viinit. Badagoni on pärjännyt maailman kovimmissa viinikarkeloissa erinomaisesti, suorastaan hävyttömän hyvin.  

Maestro Brut 800.jpg
Maestro Semi Dry 800.jpg

MAESTRO BRUT 
Maku: Herkkä ja erottuva, pehmeä ja kermainen, omenan ja karviaismarjan vivahteet.

Rakenne: pienet ja erittäin pitkäkestoiset kuplat. Pehmeä mousse. 

Tuottaja: Badagoni

Rypäle: Rkatsiteli ja Kakhetian Mtsvane

Pullo:  750 ml (6 plo/ltk)

Alkoholipitoisuus: 11,5 % 

Sokeripitoisuus:  10 g/l

Väri: meriheinän keltainen

Käyttö: Nautittavaksi 

MAESTRO SEMI DRY 
Maku: herkkä ja erottuva, pehmeä ja kermainen, kypsän omenainen, juustokakkuinen, kammomillainen: 

 

Rakenne: pienet ja erittäin pitkäkestoiset kuplat. Pehmeä mousse.

Tuottaja; Badagoni

Rypäle: Kakhetian Mtsvane

Pullo:  750 ml (6 plo/ltk)

Alkoholipitoisuus: 11,5 % 

Sokeripitoisuus:  30 g/l

Väri: meriheinän keltainen

Käyttö: Nautittavaks

bottom of page