Vinum Gloriae !
Maailma on täynnä hienoja viinitarhoja, upeita rypäleitä, taitavia viinintekijöitä ja tietenkin mahtavia ja toinen toistaan parempia viinejä. Me olemme keränneet Vinum Gloriae nimikeen alle viinejä Georgiasta. Georgian ilmasto on viininviljelylle edullinen, maaperä otollinen ja koska viinin viljelyn tiedetään alkaneen Georgian maaperällä noin 8.000 vuotta sitten, löytyy täältä yli 500 kotoperäistä rypälelajiketta, joita ei muualta tavata. Georgialainen keittiö on käsite gastronimiassa, jopa sanan gastronomia katsotaan juontuvan georgian kielestä. Georgialaiset viinit tuovat aivan uudenlaisen positiivisen ulottuvuuden viininystäville ja monen suosikkirypäle voi yllättäen vaihtua.
Kvareli Cellar tuottaa viinejä Alazanin laaksossa, jossa vallitsee Kakhetian mikroilmasto. Mikroilmastolle on tyypillistä tasainen kosteus ympäri vuoden, runsas auringonpaiste ja Kaukasus-vuoriston tuoma viileys. Kvareli Cellarin omat viinitarhat ovat pinta-alaltaan noin 60ha ja sijaitsevat keskellä Alazanin laaksoa, jonka halkaisee Alazani-river. Tuotantolaitteet ovat
uudet ja viinit valmistuvat pääsääntöisesti ruostumattomissa terässäiliöissä.
AURUM I
Elegantti Rkatsiteli rypäleen maku, pehmeän täyteläinen, aavistuksen voinen, kypsän valkoparsainen ja pähkinäinen.
Tuottaja: Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia
Rypäle: Rkatsiteli (100%)
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 12 %
Sokeripitoisuus: 13 g/l
Väri: Vaalean oljen keltainen
Käyttö: Nautiskeluviini, monipuolinen
ruokaviini esimerkiksi Caesar-salaatille,
äyriäisrisotoille. Kevyiden juustojen jälkiruokaviini.
AURUM II
Runsas ja täyteläinen, puolimakea, ketokukkaa, akaasiaa ja hitunen apilahunajaa.
Tuottaja; Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia
Rypäle: Rkatsiteli, Kisi, Kakhuri Mtsvane
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 11,5 %
Sokeripitoisuus: 33 g/l
Väri: Vaalean oljen keltainen
Käyttö: Aperitiiviksi ja jälkiruokakäyttöön. Juustokakun ja porkkanakakun rinnalle. Kevyiden ja puolikevyiden juustojen viini
SANCTUM
Sävykäs ja tasapainoinen, tummien
hedelmien, kypsän luumun ja taatelin vivahteet. Alhainen tanniinipitoisuus on Saperavi rypäleelle tyypillinen.
Tuottaja: Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia
Rypäle: Saperavi (100%)
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 12 %
Sokeripitoisuus: 13 g/l
Väri: punainen, keskitumma
Käyttö: Miedosti maustetuille liharuoille, paistetuille vihanneksille, saaristolaisleivälle, puolikevyiden juustojen viini
SUMMUM
Huumaavan täyteläinen ja pyöreä, medium-sweet viini, jonka maussa on granaattiomenaa, kypsiä tummia luumuja ja taatelia. Alhainen tanniinipitoisuus on
Kindzmarauli rypäleelle tyypillinen.
Tuottaja: Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia
Rypäle: Kindzmarauli
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 12 %
Sokeripitoisuus: 29 g/l
Väri: punainen, keskitumma
Käyttö: Jälkiruokaviini voimakkaille juustoille, ehdottoman hyvä voimakkaille homejuustoille ja pitkään kypsytetyille juustoille ja vuohenjuustolle.
Badagoni tuottaa viinit Kakhetin mikroilmastossa, Zemo Khodashenin kylän ympäristössä, jossa sillä on 400ha viinitarhat. Badagonin pääenologi Italialainen Dr. Donato Lanati (It) ja Italialaiset Bertolason tuotantolaitteet takaavat korkealaatuiset viinit. Badagoni on pärjännyt maailman kovimmissa viinikarkeloissa erinomaisesti, suorastaan hävyttömän hyvin.
MAESTRO BRUT
Maku: Herkkä ja erottuva, pehmeä ja kermainen, omenan ja karviaismarjan vivahteet.
Rakenne: pienet ja erittäin pitkäkestoiset kuplat. Pehmeä mousse.
Tuottaja: Badagoni
Rypäle: Rkatsiteli ja Kakhetian Mtsvane
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 11,5 %
Sokeripitoisuus: 10 g/l
Väri: meriheinän keltainen
Käyttö: Nautittavaksi
MAESTRO SEMI DRY
Maku: herkkä ja erottuva, pehmeä ja kermainen, kypsän omenainen, juustokakkuinen, kammomillainen:
Rakenne: pienet ja erittäin pitkäkestoiset kuplat. Pehmeä mousse.
Tuottaja; Badagoni
Rypäle: Kakhetian Mtsvane
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 11,5 %
Sokeripitoisuus: 30 g/l
Väri: meriheinän keltainen
Käyttö: Nautittavaks