JF TRADING Co.
Sake
IN GOOD SAKE WE TRUST
Junmai Daiginjo's super premium class:
1. Fuji i Junmai Daiginjo Omachi rice 720 ml
Laatu: Junmai Daiginjo.
Valmistaja: Fuji Takasago Brewery, Fujinomiya
Riisi: Omachi , kiillotus: 50%
SMV: -3 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +12 oC
Käyttö: hienoimmat kala- ja äyriäisruoat (ehdottomasti sinisimpukat, ravut, hummeri jne.), sushi ilman wasabia, seurustelu.
2. Fuji Yamada Nishiki Junmai Daiginjo 720 ml
Laatu: Junmai Daiginjo.
Valmistaja: Fuji Takasago Brewery, Fujinomiya
Riisi: Yamadanishiki , kiillotus: 50%
SMV: +2 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +12 oC
Käyttö: hienoimmat kala- ja äyriäisruoat (ehdottomasti sinisimpukat, ravut, hummeri jne.), sushi ilman wasabia, seurustelu.
3. Hakutsuru Junmai Daiginjo 720 ml
Laatu: Junmai Daiginjo.
Valmistaja: Hakutsuru Brewing Co.,Ltd Kobe
Riisi: Yamadanishiki , kiillotus: 50%
SMV: +1 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +12 oC
Maku: Apilainen, hedelmäinen, aavistuksen pähkinäinen
Käyttö: hienoimmat kalaruoat, valkolihai-
set kalat, äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi ilman wasabia, seurustelu.
4. Ninki Gold Junmai Daiginjo 720 ml
Laatu: Junmai Daiginjo.
Valmistaja: Ninki Inc. Nihonmatsu
Riisi: Gohyakumangoku, kiillotus: 50%
SMV: +2 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +12 oC
Maku: Valko-omenainen, vaniljainen
Käyttö: hienoimmat kalaruoat, valkolihai-
set kalat, äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, valkolihaiset linnut, seurustelu.
5. Hakutsuru Junmai Daiginjo 720 ml
Laatu: Junmai Daiginjo.
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: Yamadanishiki , kiillotus: 50%
SMV: +1 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +12 oC
Maku: Apilainen, hedelmäinen, aavistuksen pähkinäinen
Käyttö: hienoimmat kalaruoat, valkolihai-
set kalat, äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi ilman wasabia, seurustelu.
Junmai Ginjo's, premium class:
6. Fuji Takasago Junmai Ginjo 720 ml
Laatu: Junmai Ginjo
Valmistaja: Fuji Takasago Brewery, Fujinomiya
Riisi: Kiillotus: 50%
SMV: +3 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +12 oC
Käyttö: Hienot kala ja äyriäisruoat, mukana saa olla kevyesti myös mausteisuutta, kaipaa ruoalta alhaista rasvapitoisuutta.
7. Homare Fuji Junmai Ginjo 720 ml
Laatu: Junmai Ginjo.
Valmistaja: Fuji Takasago Brewery, Fujinomiya
Riisi: Kiillotus: 60%
SMV: +5 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +12 oC
Käyttö: Hienot kala ja äyriäisruoat, mukana saa olla kevyesti myös mausteisuutta, kaipaa ruoalta alhaista rasvapitoisuutta.
8. Amadare Ishi Wo Ugatsu, Kijoshu 720ml
Laatu: Kijoshu 3rd re-brew
Valmistaja: Fukui Yahei Shoten
Riisi: Yamada Nishiki & Ginfubuki, kiillotus 60%
SMV: -20 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +14 oC
Maku: Ainutlaatuinen makuelämys. Taatelia
ja kuivattuja luumuja, vaniljaa, vaahterasiirappia
Käyttö: Voimakkaille juustoille, juustoisille pastoille, yrttimarinoiduille liharuoille (etenkin lampaalle), rasvaiselle kalalle kuten lohi, sweet&sour maustetuille ruoille, sacher kakulle
9. Junmai Ginjo Karaku Amakuchi
Laatu: Junmai Ginjo
Valmistaja: Shoutoku Shuzo Co.,Ltd.
Riisi: Gohyakumangoku & Nihonbare, kiillotus 60%
SMV: -3 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +14 oC ja 45-55 oC
Maku: Pehmeä, apilainen, olkinen, mesimäinen
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat, grillattu lohi ja äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, valkolihaiset linnut, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.)
10. Hakutsuru Superior Junmai Ginjo 720 ml
Laatu: Junmai Ginjo
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: Yamada Nishiki , kiillotus: 60%
SMV: +1 Alk. 14.5 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +16 oC, +45 oC
Maku: hedelmäinen, hunajameloninen, sitruksinen, kevyen aniksinen, hennon kukkainen, elegantti
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat ja äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, valkolihaiset linnut, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), sake-drinkkeihin, seurustelu
11. Maboroshi Junmai Ginjo 720 ml
Tilapäisesti loppu
Laatu: Junmai Ginjo
Valmistaja: Nakao Sake, Takehara City
Riisi: Hattan-Nishiki , kiillotus: 60%
SMV: +1 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +6 - +14 oC
Maku: canteloupmeloninen, Marie-keksinen, kevyen lakritsainen
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat ja äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, valkolihaiset linnut, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), seurustelu
12. Junmai Ginjo Tatsumigura 300 ml
Laatu: Junmai Ginjo
Riisi: Gohyakokumangoku, kiillotus: 50%
SMV: +3 Alk. 15%-til
Lämpötilasuositus: +6 - +14 oC
Maku: cantaloupemeloninen, aprikoosinen, fenkolinen, kevyen lakritsijuurinen, hennon kukkainen
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat ja äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, valkolihaiset linnut, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.). Nautiskeluun ja seurusteluun.
Junmai-shu/Tokubetsu class:
TM
Pink my Day
13. Fuji Pink Label 720 ml
Laatu: Junmai-shu
Valmistaja: Fuji Takasago Brewery, Fujinomiya
Riisi: Kiillotus: 60%
SMV: -4 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +5 - +10 oC
Käyttö: nautiskeluun ja elämän parhaisiin hetkiin. Hieno viini, jonka saat parittaa nyt ruoan kanssa ihan itse. Nimestään huolimatta tämä on väritön sake ja nimi viittaa ainoastaan etiketin väriin.
14. Fuji Sparkling Sake 375 ml
Kesätuote 2025, nyt loppu
Laatu: Junmai-shu
Valmistaja: Fuji Takasago Brewery, Fujinomiya
Riisi: Kiillotus: 60%
SMV: - 5 Alk. 10 %-til
Lämpötilasuositus: +5 - +10 oC
Maku: Oivallisen ja ovelan makiuinen sake, raikkas ja kevyesti kupliva.
Käyttö: Aloitusjuomaksi illalliselle, tiettyjen raakakypsytettyjen ohuiden kalafileiden juomavalinnaksi.
15. Yamada Nishiki Tokubetsu Junmai 300 ml
Laatu: Tokubetsu Junmai
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: Yamada Nishiki , kiillotus: 70%
SMV: +3 Alk. 14.5 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +16 oC, +45 oC
Maku: Vehnämuffinssia, olkia, vanilja-lakritsia, aavistus pähkinää
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat ja äyriäiset (ehdottomasti rapu),
simpukat, sushi, valkolihaiset linnut, miedot Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), sake-drinkkeihin, seurustelu
16. Takehara Junmai "True Mirror" 720 ml
Tilapäisesti loppu
Laatu: Junmai-shu
Valmistaja: Nakao Sake, Takehara City
Riisi: Shin-Sembon , kiillotus: 65%
SMV: - 1 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: +8 - +18 oC, +45 oC
Maku: apilainen, pähkinäinen, aavistuksen banaaninen
Käyttö: Valkolihaiset miedosti mausteut kalat, valkolihaiset linnut, miedot ja hieman mausteiset Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, sushi, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), sake-drinkkeihin, seurustelu
17. Hakutsuru Excellent sake 720 ml
Laatu: Junmai-shu
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: Paikallinen riisi , kiillotus: 70%
SMV: +3 Alk. 15 %-til
Lämpötilasuositus: + 8 - +18 oC ,+45 oC
Maku: (lämmitettynä) kukkea, maanläheinen, aistittavissa luumua ja heinää. Mielellään lämpimänä vain.
Käyttö: Sushi, Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), ruoanlaitto (kastikkeet)
19. Hakutsuru Maru sake 2000 ml
Laatu:: Junmai-Shu
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: useamman riisin sekoite
SMV: +2 Alk. 13.5%
Lämpötilasuositus: +8 - +18 oC, +45 oC
Maku: hedelmäinen ja keveä. Maussa vaniljaa ja trooppisia hedelmiä.
Käyttö: Sushi, Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, kaikki kalaruoat, äyriäiset ja simpukat. kypsät/höyrytetyt vihannekset. Coctailit.
*** IWC Silver 2019 voittaja ***
18. Hakutsuru Tanrei Junmai 180 ml
Laatu: Junmai-shu
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Riisi: Paikallinen riisi , kiillotus: 70%
SMV: +2 Alk. 13.5 %-til
Lämpötilasuositus: + 8 - +18 oC ,+45 oC
Maku: keltaomenainen, kevyen sitruksinen, hennon riisinen, mausteinen
Käyttö: Sushi, Aasialaiset riisipohjaiset ruoat, parsa, monet kypsennetyt vihannekset (broccoli, kaali, yms.), sake-drinkkit, seurustelu, ruoanlaitto (kastikkeet)
Vinkki: Avatun pullon voi sulkea viinipullon korkki-korkilla pienin poikkeuksin.
Muuta: Pullon eränumero ja valmistusajankohta löytyvät korkissa olevan tarran alta
Umeshut ja Yuzut
20. Genshu Umeshu 19.5% 720ml
Laatu: Umeshu, likööri
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Valmistettu japanin aprikoosista l. umeboshista. Täyteläinen ja pehmeä likööri, jonka maussa kypsää aprikoosia, luumua, sitruunaa, keltaisen rusinan ja mantelin aromeja. Samankaltaisuutta
Disaronno Amaretton kanssa, vähemmän makeana ja raikkaampana tosin. Nautitaan sellaisenaan kevyesti viilennettynä tai jäiden kanssa. Todella monipuolinen ja laadukas drinkkilikööri.
***** Monde Selection GOLD 2017 *****
21. Ninki Umeshu 18% 500ml
Laatu: Umeshu, likööri
Valmistaja: Ninki Inc. Nihonmatsu
Valmistettu japanin aprikoosista l. umeboshista. Erittäin täyteläinen likööri, jonka maussa kypsää aprikoosia, marsipaania, sitruunaa, keltaisen rusinan ja mantelin aromeja. Samankaltaisuutta
Disaronno Amaretton kanssa, vähemmän makeana ja raikkaampana tosin. Nautitaan sellaisenaan tai jäiden kanssa. Todella monipuolinen ja laadukas drinkkilikööri. Kokeile samppanjan/kuohu-
viinin kanssa.
22. Choya Umeshu Sarari 10% 1000 ml
Laatu: Umeshu, long drink (japanissa mieto likööri)
Valmistaja: Choya Umeshu, Osaka
Valmistettu japanin aprikoosista l. umeboshista uuttamalla. Maussa luumua, keltaista rusinaa, aavistus karvasmantelia. Kevyt ja raikas, sopii sellaisenaan seurustelu- ja aperitiivikäyttöön. Kivan drinksun tekee kuivaan kuohuviiniin, johon lisää maun mukaan umeshua, esim 1 osa umeshua ja 2 osaa kuohuviiniä.
Suomen suosituin Umeshu.
25. Aizu Homare Yuzu sake 10% 720 ml
Laatu: Yuzu-sake
Valmistaja: Aizu Homare, Kitakata
Tuoksussa kypsää yuzu-sitruunaa, pomeranssia ja vaniljaa. Maussa vahva sitruunainen dominanssi, kiniiniä, greipin kuorta. Hieno sweet & sour efekti, kerrassaan mainio yuzu. Nautitaan sellaisenaan jäiden kera tai mixataan vaikkapa sitruunapohjaisten mixereiden kanssa, toniciin yms. Tällä tuotteella tehdään raikkaita drinksuja. Makuprofiili poikkeaa vaikkapa Limonello likööristä alhaisemman sokeripitoisuuden ja kirpeämmän sitruunan johdosta.
24. Yamahai Yuzu sake 720 ml 8%
Laatu: Yuzu-sake
Valmistaja: Fuji Takasago Brewey
Tuoksussa kypsää yuzu-sitruunaa, vaahterasiirappia ja vaniljaa. Maussa vahva sitruunainen dominanssi, kiniiniä, ruokosokeria. Hieno sweet & sour efekti, kerrassaan mainio yuzu. Nautitaan sellaisenaan jäiden kera tai mixataan vaikkapa sitruunapohjaisten mixereiden kanssa, toniciin yms. Tällä tuotteella tehdään raikkaita drinksuja. Makuprofiili poikkeaa vaikkapa Limonello likööristä alhaisemman sokeripitoisuuden ja kirpeämmän sitruunan johdosta.
26. Fuji Sparkling Umeshu 375 ml 8%
Kesätuote 2025, nyt loppu
Laatu: Sparkling Umeshu
Valmistaja: Fuji Takasago Shuzo, Fujinomiya
Kevyt ja raikas luumuinen umeshu, joka on parhaimmillaan hyvin jäähdytettynä. Nautitaan sellaisenaan ja vaikkapa jäiden kanssa.
Makuprofiili poikkeaa muista umeshuistamme selkeämmin erottuvan luumu-aromin johdosta ja alhaisemman alkoholipitoisuuden johdosta.
27. Fuji Umeshu-Matcha liqueur
Laatu: Umeshu sake -Matcha
Valmistaja: Fuji Takasago Shuzo, Fujinomiya
Täyteläisen luumuinen umeshu-sake jota raikastaa ja makua elävöittää matcha-tee.
Nautitaan sellaisenaan hyvin jäähdytettynä tai jäiden kanssa. Sopii myös kastikkeeksi jäätelöannokselle
(K-18) ja juomasekoituksiin.
Soju, Shochu, viski ja olut
28. JINRO Chamisul 20% 350 ml
(ent. JINRO 20)
Laatu: Soju ***** (viina)
Valmistaja: HiteJinro, Seoul
Maailman suosituin tislattu alkoholijuoma.
Valmistettu bataatista, riisistä ja tapiocasta. Suodatettu viidesti aktiivihiili-suodattimen läpi. Lopputulos on kristallin kirkas, ultra puhdas ja pehmeä soju. Sopii loistavasti aitojen hedelmien ja marjojen päälle rakennettaviin drinkkeihin. Soveltuu erinomaisesti snapsiksi ja etenkin tilaisuuksiin, joissa snapseja otetaan useita (mm. rapujuhlat yms.)
28b. JINRO Green Grape 13% 360 ml
Laatu: Soju ***** (mixed drink)
Valmistaja: HiteJinro, Seoul
Jinro Chamisulin pikkusisko, maustettu rypäleen aromitiivisteellä. Ominaisuudet kuten Jinro Chamisulissa, mutta maku on leikkisän rypäleinen, hivenen makea ja varsin koukuttava. Soveltuu erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan hyvin viilennettynä.
28c. JINRO Strawberry 13% 350 ml
Palaa valikoimiin 1_2025
Laatu: Soju ***** (mixed drink)
Valmistaja: HiteJinro, Seoul
Jinro Chamisulin pikkusisko, maustettu aidolla mansikan aromitiivisteellä. Ominaisuudet kuten Jinro Chamisulissa, mutta maku on herkullisen mansikkainen. Hivenen makea ja varsin koukuttava.
Soveltuu erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan hyvin viilennettynä.
28d. JINRO Plum 13% 350 ml
Palaa valikoimiin 1_2025
Laatu: Soju ***** (mixed drink)
Valmistaja: HiteJinro, Seoul
Jinro Chamisulin pikkusisko, maustettu Luumun aromitiivisteellä. Ominaisuudet kuten Jinro Chamisulissa, mutta maku on herkullisen luumuinen, hivenen makea ja varsin koukuttava. Soveltuu erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan hyvin viilennettynä.
29. Shochu Hakutsuru IMO 25% 720 ml
Laatu: IMO Fresh
Valmistaja: Hakutsuru Sake Brewing, Kobe
Tämä shochu on tislattu perunasta. Maussa on vehnän, oljen ja vaniljan aromeja. Tyylikäs shochu nautittavaksi sellaisenaan tai moninaisiin shochu-pohjaisiin coctaileihin.
29. Shochu Honen 25% 720 ml
Laatu: Honkaku Kome, Fresh
Valmistaja: Aizu Homare, Kitakata
Tämä shochu on tislattu riisistä, maku on
silkkimäisen pehmeä, riisimäinen, hennon lakritsinen, hennon aniksinen. Antava ja mainio jälkimaku. Tyylikäs shochu nautittavaksi sellaisenaan jäiden kanssa ja valikoiden erilaisiin coctaileihin,
30. Yume Subaru 40% 700 ml
Laatu: Blended Malt & Grain Whisky
Valmistaja: Sasanokawa Shuzo Co.,Ltd.
Suhteellisen nuori mutta täyteläinen ja pyöreän pehmeä viski, josta aistittavissa kevyttä savuisuutta.
31. Suntory Royal Whisky 40% 700 ml
Laatu: Blended Malt & Grain
Valmistaja: Suntory, Yamazaki distillery
Mielenkiintoinen viski Suntorylta. Lanseerattu vuonna 1980 ja sen jälkeen asettunut yhtä tasoa alemmaksi kuin super premium viskit, kuten Yamazaki 12 yo, mutta selkeästi esimerkiksi Kakubin viskiä moniulotteisempi ja maultaan monipuolisempi.
32. Suntory Kakubin 40% 700ml
Laatu: Blended Whisky
Valmistaja: Suntory
Japanin suosituin viski ja kaikkien viskicoctailien masterblend. Tähän tehdään kaikki mainitsemisen arvoiset viskicoctailit ja tietysti japanilaisten rakastama Highball. Markkinoilla jo vuodesta 1937
34. Kurayoshi Pure malt 12yo 43% 700ml
Laatu: Malt Whisky 12-years
Valmistaja: Matsui Distillery
Koko ikänsä kevyesti poltetussa ja uudessa tammitynnyrissä kypsynyt viski on herkullinen ensimmäisestä viimeiseen tippaan ja hinnaltaan meillä Euroopan halvin.
33. Nikka Black 40% 700ml
Laatu: Blended whisky
Valmistaja: Nikka
Japanin suosituimman viskin tittelistä Suntory Kakubinin kanssa taistelee tämä viski "Black". Soi yhtä kauniisti kuin Kakubin ja nyanssit ovat samalla lailla hyvin balanssissa.
35. COEDO Ruri, Pils 5.0% 330 ml
Tilapäisesti loppu
Aito japanilainen Pils-tyyppinen olut. Raikas ja helposti juotava olut, jonka makurakenne on miellyttävä. Kevyen humalainen ja jälkimaussa on etäisesti akaasian hunajaa, mutta vain etäisesti.
Maun takana ohramaltaat: Pilsner ja Sour sekä humalat: Magnum, Aurora, Syrian Golden Bobek
Suositellaan: seurusteluun, janoon ja lähes kaikelle ruoalle.
IBU: 32
Laatikossa 24 pulloa
36. Coedo Beniaka, Amber Ale 7.0% 330 ml
Tilapäisesti loppu
Ainutlaatuinen Sweet Potato Amber Ale on samettisen pehmeä ja täyteläinen olut jota voisi hyvin kuvata yhdellä sanalla: herkullinen tai kahdella sanalla herkullinen ja umaminen. Tämän oluen salaisuus on siinä, että oluen maustamiseen on käytetty paahdettua luomu bataattia. Bataatti antaa oluelle kauniin värin ja hienon aromin. Muuten oluessa ohramallasta: Pilsner, Munich ja Black ja humalana Magnum ja Tradition
Suositellaan: parempaan seurusteluun, janoon ja kaikelle ruoalle, etenkin gourmeelle
IBU: 30
Laatikossa 24 pulloa
Kuohuviini ja viini
37. AURUM I
Georgian Alazani Valleysta kotoisin oleva
valkoviini.
Tuottaja: Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia
Rypäle: Rkatsiteli (100%)
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 12 %
Sokeripitoisuus: 13 g/l
Väri: Vaalean oljen keltainen
Maku: Elegantti Rkatsiteli rypäleen maku,
pehmeän täyteläinen, aavistuksen voinen,
kypsän valkoparsainen ja pähkinäinen.
Käyttö: Nautiskeluviini, monipuolinen
ruokaviini esimerkiksi Caesar-salaatille,
äyriäisrisotoille. Kevyiden juustojen jälkiruokaviini.
Aurum l. gold
38. AURUM II
Georgian Alazani Valleysta kotoisin oleva
valkoviini.
Tuottaja: Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia
Rypäle: Rkatsiteli, Kisi, Kakhuri Mtsvane
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 11,5 %
Sokeripitoisuus: 33 g/l
Väri: Vaalean oljen keltainen
Maku: Runsas ja täyteläinen, puolimakea, ketokukkaa, akaasiaa ja hitunen apilahunajaa.
Käyttö: Aperitiiviksi ja jälkiruokakäyttöön. Juustokakun ja porkkanakakun rinnalle. Kevyiden ja puolikevyiden juustojen viini.
39. SANCTUM
Georgian Alazani Valleysta kotoisin oleva
punaviini
Tuottaja: Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia
Rypäle: Saperavi (100%)
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 12 %
Sokeripitoisuus: 13 g/l
Väri: punainen, keskitumma
Maku: Sävykäs ja tasapainoinen, tummien
hedelmien, kypsän luumun ja taatelin vivahteet. Alhainen tanniinipitoisuus on Pirosmani rypäleelle tyypillinen.
Käyttö: Miedosti maustetuille liharuoille, saaristolaisleivälle, puolikevyiden juustojen viini.
Sanctum l. holy
41. MAESTRO BRUT
Georgian Kakhetian maakunnasta kerätyistä rypäleistä valmistettu premium kuohuviini.
Tuottaja: Badagoni
Rypäle: Rkatsiteli ja Kakhetian Mtsvane
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 11,5 %
Sokeripitoisuus: 10 g/l
Väri: meriheinän keltainen
Rakenne: pienet ja erittäin pitkäkestoiset kuplat. Pehmeä mousse.
Maku: herkkä ja erottuva, pehmeä ja kermainen, omenan ja karviaismarjan vivahteet.
Käyttö: Nautittavaksi
40. SUMMUM
Georgian Alazani Valleysta kotoisin oleva
punaviini
Tuottaja: Kvareli Cellar , Kakheti, Georgia
Rypäle: Kindzmarauli
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 12 %
Sokeripitoisuus: 29 g/l
Väri: punainen, keskitumma
Maku: Huumaavan täyteläinen ja pyöreä, medium-sweet viini, jonka maussa on granaattiomenaa, kypsiä tummia luumuja ja taatelia. Alhainen tanniinipitoisuus on
Kindzmarauli rypäleelle tyypillinen.
Käyttö: Jälkiruokaviini voimakkaille juustoille, ehdottoman hyvä voimakkaille homejuustoille ja pitkään kypsytetyille juustoille ja vuohenjuustolle.
Summum l. Superior
42. MAESTRO SEMI DRY
Georgian Kakhetian maakunnasta kerätyistä rypäleistä valmistettu premium kuohuviini.
Tuottaja: Badagoni
Rypäle: Kakhetian Mtsvane
Pullo: 750 ml (6 plo/ltk)
Alkoholipitoisuus: 11,5 %
Sokeripitoisuus: 30 g/l
Väri: meriheinän keltainen
Rakenne: pienet ja erittäin pitkäkestoiset kuplat. Pehmeä mousse.
Maku: herkkä ja erottuva, pehmeä ja kermainen, kypsän omenainen, juustokakkuinen, kammomillainen.
Käyttö: Nautittavaksi