top of page

JINRO

Hienoa viinaa

Jinro Soju small.jpg

Jinron soju on uuden tyyppinen alkoholijuoma maassamme. Kirkas, väritön ja maustamaton viina, jonka alkoholipitoisuus on 20.1 til-%. Jinro valmistetaan riisistä, tapiocasta ja bataatista tislaamallla. Valmistuksen aikana alkoholi suodatetaan bambu-aktiivihiili-suodattimilla useita kertoja parhaan lopputuloksen takaamiseksi.

Kotimaassaan Etelä-Koreassa juomatyypillä on oma nimityksensä "soju", ja se on suosittu sekä miesten että naisten keskuudessa. Juoma käytetään seurustelujuomana, aperitiivina, snapsina, ruokajuomana ja drinkkien alkoholina. Japanissa Jinro on ohittanut perinteisten riisiviinojen (shochu)suosion. Läntisessä maailmassa Jinro on suosittu mm. USA:ssa, Australiassa, Venäjällä sekä Euroopassa Englannissa, Benelux-maissa sekä Saksassa. Jinron soju on maailman eniten myyty tislattu alkoholijuoma (Drinks International).

Jinro on monikäyttöinen alkoholi. Kotimaassaan sillä on vahva suosio seurustelujuomana, jolloin sitä sippaillaan pienistä laseista hyvin viilennettynä. Ruokajuomana Jinro on parhaimillaan voimakkaasti maustettujen liha- ja kalaruokien kanssa, sekä voimakkaasti maustettujen keittojen kanssa. Juoma sopii yleisesti kaikelle grillatulle ruoalle ja snapsiksi vaikkapa rapujen kanssa. Jinron soju on suosittu drinkeissä ja internetistä löytyy runsaasti vinkkejä hedelmäisistä cocktaileista. Alla olevassa "Jinro bar"-osiossa on muutama juomavinkki, joilla pääsee alkuun. Näiden drinkkien reseptiikassa ei ole alkoholin mainostusohjeita seuraten käytetty yli 22% alkoholijuomia.

Jinro Bar

Suosituimmat Jinro drinkit ovat lähes poikkeuksetta hyvin hedelmäisiä ja rakentuvat usein ananaksen, vesimelonin, kiwin, kookosmaidon, kookosveden sekä aitojen marjojen ympärille.  Keveyttä tuodaan soodavedellä ja lisämakua esimerkiksi tuoreella inkiväärillä, marjoilla, mintulla jne. Maailmalla soju taipuu taitavien baarimestareiden käsissä lähes mihin vain ja avainasemassa on sojun pehmeys ja raikkaus sekä sojun sisältämä pieni määrä fruktoosia.

Jinro Ginger Tea

1/3 osaa Jinroa
1/3 osa Ginger Alea

1/3 osa jäähdytettyä

teetä jäitä ja limeviipale.

Seoul Tea

Helppo ja piristävä tee-pohjainen drinksu

1/3 osaa Jinron sojua

2/3 osaa teetä (jäähdytetty)

Sitruunamehua ja sokeria sekä jäitä maun mukaan

Teen voi korvata vaikkapa Lemon Tea valmiilla juomalla, sokeria ei tarvitse lisätä

Raspberry Soju

Tuoreiden vadelmien aikaan suosittelemme tätä:

60 ml Jinron Sojua

40 ml Vadelmalikööriä

12 vadelmaa, joisa 11 murskataan ja 1 jätetään koristeeksi

2 mintun lehteä koristeeksi

jäämursketta

JINRO Pinacolada

Nopea ja helppo ja todella maukas......

1/2 osaa Jinron Sojua

1/2 osaa Compal Ananas Coco (Vital) juomaa

Compalin juoma on tetra-pakissa ja löytyy S-mar-

keteista ja isommista K-kaupoista. Mikäli et löydä kaupastasi, korvaa se Valion ananasmehulla ja kookoskermalla sekä hitusella sokeria.

Grapefruit Soju 8:lle

Tässä erinomaisen raikas ja hedelmäinen soju-drinkki greippimehun kanssa.

7 dl greippituoremehua

n. 1 dl sokeria

1 pullo Jinro sojua

n.4 dl soodavettä

4 dl jäätä

Makeuta greippimehua oman makusi mukaan, lisää soju. Ota 8 korkeahkoa lasia, lisää jäät, jaa greippi-soju tasaisesti jokaiseen lasiin, lopuksi tasaa soodavesi jokaiseen lasiin. Tämän juoman sekoitussuhteita voi muutella melko vapaasti - enemmän soodaa, vähemmän mehua. Parasta kokeilla oma mixi. Koristeluun käy lime-viipaleet.

 Soju Apple (4 lle)

Tämä on yksi suosituimmista soju-drinkeistä. Raikas, kevyt ja maukas, mutta omena-aromin herättelyyn menee noin 30 minuuttia.

1/2 Omenaa (esim. Pink Lady)

2 dl Jinron sojua

5 dl Tonic vettä

1 Lime

Leikkaa omena pieneksi silpuksi (tulitikun muotoon ja kokoon), aseta silppu isoon lasiin ja kaada soju päälle, laita lasin päälle kansi tai talouskelmua ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi. Viipaloi lime 4 lohkoon. Kaada soju-omena kompotti neljään lasiin, lisää tonic-vesi ja koristele lime-lohkoilla.

Soju Sunrise

Tämä on nopea ja helppo

60 ml Jinron sojua

120 ml Ananasmehua

Jäitä ja koristeeksi vaikka persikkasiivu

Mustikka-kerma


Annos siis 2:lle

1/2 dl kuohukermaa

1 1/2 dl Jinron sojua

3 dl Bonnen mustikkamehua

Sekoita aluksi kerma ja Jinro yhteen - mikäli sekoitat muussa järjestyksessä kerma voi juoksettua. Lidää mehu ja jäät. Päälle voisi vispata koristeeksi nokareen kermavaahtoa. NAM !

Lisää ohjeita !

Googleta !

"Jinro drinks" "Jinro coctails", "Soju drinks", "Soju coctails"

 

Saatavuus
bottom of page